Sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk maken

Wij geloven dat er voor iedereen een sport of activiteit is. En door inclusieve activiteiten onder de aandacht te brengen informeren en inspireren we mensen iets nieuws te ontdekken. Nieuwe sporten en nieuwe ervaringen. Hier is altijd iets te ontdekken dat je nog niet kent. Sport verandert je leven op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt je verder. Iedere dag weer een stukje. Een ontwikkeling die zich ver buiten de sportvelden laat gelden. Sport leert je wat je wel en niet kunt en maakt je zo een beter mens. Juist daarom is het van belang dat het toegankelijk is voor iedereen. En voor diegene die sport het hardst nodig hebben. Want daar zorgt het voor echte vooruitgang in het leven. Dus doe mee. Van geven tot bewegen. En stijg boven jezelf uit.

It’s all about sports

Geen handicap, beperking of onmogelijkheden. Hier focussen we op wat je wél kunt. En dat wat het je brengt. Maar dat begint bij jezelf. Het begint bij meedoen. Aanmelden, de deur uit, voor de eerste keer. Een nieuwe wereld betreden. Voor het eerst op de vereniging, de kleedkamer in of een duik in het water.
Want eens moet de eerste keer zijn. Het maakt niet uit wie je bent. Hoe oud, hoe je eruit ziet, of je een beperking hebt. Je komt gewoon opdagen en probeert het. Want dan ben je al een winnaar. Iets doen. Daar is moed voor nodig. Zeker als het spannend is. En daarom helpen wij je. Wij zorgen dat het kan. Dat de randvoorwaarden aanwezig zijn. Zo reiken we je de hand toe. Nu is het aan jou. Meedoen = winnen

Samenwerkingspartners

Fonds Gehandicaptensport gelooft in het bundelen van de krachten van diverse organisaties om de sport voor mensen met een handicap in topconditie te krijgen. Naast samenwerkingsovereenkomsten met de nationale sportbonden hebben wij als partnerorganisatie Vereniging Gehandicaptensport Nederland, Stichting SailWise en Stichting Special Olympics Nederland.